By / 14th martie, 2013 / Noutati / No Comments

Vrancea, vatră străveche a etnografiei şi folclorului românesc şi a unor valori culturale remarcabile, deţine un peisaj pitoresc, în care sunt ocrotite monumente ale naturii de o frumuseţe aparte: Cascada Putnei, Rezervaţia Cheile Tişiţei, Păstrăvăria şi Schitul Lepşa, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Totodată, mausoleele de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Soveja, atracţie turistică aparte, vorbesc de istoria acestui ţinut.
Relieful este alcătuit din munţi şi dealuri subcarpatice, câmpie şi luncă şi este completat de locurile şi monumentele istorice, regiunea fiind purtătoarea unui străvechi şi valoros tezaur al civilizaţiei şi culturii populare.
Poziţia geografică şi cadrul natural şi cel cultural istoric favorizează diferitele forme de turism: de circulaţie, de sejur, cultural, rural, de vânătoare şi pescuit, agromontan sau de week-end. Dezvoltarea acestuia este garantată de promovarea unor proiecte privind reabilitarea şi echiparea edilitară a zonelor turistice, stimularea iniţiativelor private în turism, îmbunătăţirea structurii informaţionale privind oportunităţile turistice, conştientizarea populaţiei asupra avantajelor şi implicaţiilor agroturismului, protecţia mediului, consultanţă pentru diversificarea turismului de afaceri, asistenţă individuală pentru turismul de vânatoare şi pescuit.
Turismul de sejur, în zonele montane, de podgorie sau ses este favorizat de existenţa a numeroşi factori naturali care pot determina mai multe forme de petrece a vacanţelor, de odihnă şi recreere, în staţiuni balneoclimaterice, cu peisaj pitoresc, nepoluat şi cu particularităţi microclimatice deosebite. Soveja este unul din locurile cu cel mai ozonat aer din ţară, iar Vizantea se remarcă prin apele sale minerale.
Vititurismul este practicat toamna, în timpul culesului, pentru must, şi permanent, pentru degustări de vinuri la Panciu, Odobeşti, Coteşti şi împrejurimile lor.

Peisaj-din-Vrancea-234

 


Leave a Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.